فهرست مطالب
از جمله مشکلات رایجی که افراد به دلیل کمتحرکی و فشار آمدن به بافتهای بدن، با آن مواجه میشوند، زخم بستر است. این زخم که با نام زخم فشاری نیز شناخته میشود، به ۴ حالت درجهبندی میشود. خوب است بدانید که استفاده از بهترین پماد برای زخم بستر، از کاربردیترین روشهای درمان آن ، بهحساب میآید. هر فردی که به این بیماری مبتلا است، بایستی با توجه بهشدت زخم بستر، از پمادهای مناسب استفاده کند؛ بنابراین انتخاب بهترین پماد برای زخم بستر، بهشدت زخم بستر و شرایط بیمار بستگی دارد و نمیتوان بدون توجه به این امر، تجویز خاصی را برای بیماران در نظر گرفت. حتماً از خود میپرسید که بهترین پماد برای زخم بستر چیست؟ هدف ما از نوشتن این مقاله بررسی انواع پمادهای زخم بستر و شناخت بهترین پماد برای زخم بستر است؛ پس اگر خود و یا اطرافیانتان به این بیماری مبتلا هستید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
بهترین پماد برای زخم بستر
از جمله عواملی که احتمال بروز زخم بستر را افزایش میدهند: بالارفتن سن، داشتن بیماریهای خودایمنی و همچنین مصرف الکل و دخانیات است. توجه داشته باشید که در این موارد، بسته بهشدت زخم، برای درمان از پمادهای متفاوتی استفاده میشود. بهطوری کلی برای درمان زخم بستر، بایستی اولویت افراد پیشگیری باشد؛ بنابراین توصیه میشود که از تشکهای مواج برای جلوگیری از زخم بستر استفاده شود.
با اینحال افرادی که به این بیماری مبتلا شدهاند، با استفاده از پمادهای گیاهی و دارویی میتوانند به روند درمان زخم بستر، سرعت دهند. طول درمان زخم بستر بهشدت و عمق آنها بستگی دارد و اغلب از سه روز تا سه هفته طول میکشد. از جمله بهترین پماد برای زخم بستر میتوان پماد نیودرم، پماد کالاندولا، پماد ژانوهیل ژانوس، پماد موپیروسین، پماد کامفیل کلوپلاست، پماد تتراسایکلین، پماد آلفا، کرم الیووهانی نیکا، پماد سیلور سولفادیازین و پماد فیبرینولایزین را نام برد. با ما همراه باشید تا در ادامه هر یک از این پمادها را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم.
بیشتر بخوانید: خواص کینوا برای دیابت
پماد نیودرم
از جمله بهترین پماد برای زخم بستر، پماد موضعی نیودرم است که برای درمان زخم بستر مورداستفاده قرار میگیرد. این پماد از مواد فعالی برخوردار است که التهاب و عفونت پوست را بهشدت کاهش میدهد. ترکیبات گیاهی موجود در این پماد، موجب شده تا پماد نیودرم بتواند در کوتاهترین زمان ممکن، زخم را درمان کند. از مؤثرترین موادی که در ترکیب این پماد به کار برده شده است میتوان عسل، روغن زیتون و گیاه ابوخلسا را نام برد که میتوانند التهاب در پوست را به حداقل برسانند. پماد نیودرم بهترین انتخاب برای درمان عفونت پوست و همچین ترمیم بافت آسیب دیده محسوب میشود. برای استفاده از این پماد، بایستی حتماً ابتدا ناحیه آسیب دیده را کاملاً تمیز کرده و سپس پماد را روی آن بزنید. پماد نیودرم مانع از گسترش زخم بستر نیز میشود.
بیشتر بخوانید: آیا خرما برای دیابت مفید است یا مضر؟ حقیقت را بدانید
پماد کالاندولا
پماد کالاندولا یکی از محبوب ترین و بهترین پماد هایی است که برای درمان زخم بستر استفاده میشود. خاصیت ضدالتهابی بسیار قوی این پماد، باعثِ تسریع در تشکیل سلولهای جدید میشود. به علاوه از این پماد میتوان برای افزایش جریان خون در ناحیه آسیب دیده نیز استفاده کرد؛ زیرا به بهبود ناحیه زخم شده، کمک بسیاری میکند. پماد کالاندولا که یک نوع پماد گیاهی برای درمان زخم بستر به شمار میرود، حاوی عصاره گل همیشه بهار است که اثر بسیار خوبی روی درمان زخم دارد. جالب است بدانید که این گیاه از قدیم برای پانسمان زخم بستر مورد استفاده قرار میگرفته و اثربخشی آن کاملا اثبات شده است. این پماد را در مکانی خشک و خنک با دمای پایینتر از ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
بهترین روش استفاده از پماد کالاندولا که بهترین پماد برای زخم بستر نیز بهحساب میآید، این است که ابتدا ناحیه موردنظر را با نرمال سالین شستشو داده و سپس کل زخم و حفرات آن را با مقدار مناسبی از پماد بپوشانید. بعد از آن بایستی موضع را پانسمان کنید.
بیشتر بخوانید: سنسور پایش مداوم قند خون چیست؟
پماد ژانوهیل ژانوس
پماد ژانوهیل ژانوس از دیگر پمادهایی است که برای درمان زخم بستر مورداستفاده قرار میگیرد. این پماد علاوه بر درمان زخم بستر، برای درمان زخم دیابتی و یا سایر زخمهای بدن هم مورداستفاده قرار میگیرد. پماد ژانوهیل ژانوس یک پماد گیاهی بوده که بر پایه عسل تولید شده و از ویتامینهای A و E برخوردار است. این پماد برای درمان زخم بستر درجه یک و دو بسیار مناسب است. پماد ژانوهیل ژانوس با افزایش ویسکوزیته مایع زخم، از رشد باکتری در ناحیه زخم بستر جلوگیری میکند؛ بنابراین، استفاده از این پماد به شما کمک میکند تا از عفونی شدن زخم جلوگیری نمایید. این پماد علاوه بر نرم کردن ناحیه زخم، حساسیت موضعی و تحریک ناحیه زخم را بهبود میبخشد.
بیشتر بخوانید: چگونه چربی خون میتواند بر سطح قند خون تاثیر بگذارد
پماد کامفیل کلوپلاست
از دیگر محصولاتی که در دسته بهترین پماد برای زخم بستر قرار دارد، پماد کامفیل کلوپلاست است. استفاده از این پماد خارجی برای کنترل علائم زخم بستر درجه یک و دو مناسب خواهد بود. در ترکیبات این پماد، مواد خاص شیمیایی وجود دارد که میتواند با جذب ترشحات زخم، به بهترین نحو ممکن، آن را کنترل کند. لازم به ذکر است که قبل از استفاده از این پماد، بایستی حتماً زخم را با سرم شستشوی سالین بشویید. سپس مقدار مناسبی از پماد را روی سطح مورد نظر بزنید؛ توجه کنید که روی زخم را با پارچه رویال یا ساتن بپوشانید.
بیشتر بخوانید: مدل بهترین گن لاغری برای شکم و پهلو چربی سوزی
پماد سیلور سولفادیازین
پماد سیلور سولفادیازین (Silver Sulfadiazine) از جمله بهترین پمادهایی است که از آن برای درمان زخم بستر استفاده میکنند. این پماد همانطور که از نامش نیز پیداست ، از نقره تشکیل شده و به درمان عفونتهای باکتریایی زخم کمک میکند. همین امر سبب شده تا این پماد بهعنوان بهترین پماد برای زخم بستر سالمندان نیز شناخته شود. توصیه میشود که برای تسریع در زمان اثربخشی، حداقل روزی دو بار از پماد سیلور سولفادیازین استفاده نمایید.
پماد موپیروسین
پماد موپیروسین (Mupirocin) که جزو بهترین پماد برای زخم بستر به حساب میآید، برای درمان زخم بستر درجه یک و دو مورد استفاده قرار میگیرد. از جمله ویژگیهای این پماد این است که میتواند بهخوبی باکتریها و عوامل بیماریزا در ناحیه زخم را رفع نماید.
باتوجهبه ترکیبات خاص در این پماد، توصیه میشود که خانمهای باردار و شیرده و همچنین افرادی که مشکلات کبدی و کلیوی دارند، از آن استفاده نکنند. پماد موپیروسین باید 3 مرتبه در روز و به مدت 7 الی 14 روز، برروی ناحیه آسیب دیده زده شود.
ترکیبات موثر و قوی موجود در این پماد باعث ازبینبردن سریع باکتریها میشود، از این رو معمولاً توسط اکثر پزشکان بهعنوان بهترین پماد برای زخم بستر عمیق تجویز میگردد.
کرم الیووهانی نیکا
یکی از بهترین کرمهای زخم بستر، کرم الیووهانی نیکا است که علاوه بر کاهش التهاب، به بهبود سریع زخم بستر نیز کمک میکند. ترکیبات این کرم بهگونهای است که سرعت ترمیم زخم را بهصورت چشمگیری افزایش میدهد. قبل از استفاده از این محصول ابتدا قسمت موردنظر را بهخوبی شسته و سپس مقدار مناسبی از کرم را بر روی موضع بزنید.
پماد آلفا
یکی از معروفترین کرمها برای زخم بستر، پماد آلفا است. این پماد تأثیر فوقالعادهای در درمان زخم بستر داشته و برای درمان حساسیتهای پوستی، ادرار سوختگی در نوزادان و همچنین التهابات بعد از لیزر بسیار مناسب است. کرم آلفا حاوی بهترین عصارههای طبیعی و گیاهی است که اثرات ضدمیکروبی و ضدالتهابی بسیار قوی دارد. از جمله مواد مؤثر در این پماد، عصارهی گیاه لاوسون است که به افزایش سرعت ترمیم زخم کمک میکند. استفاده از این پماد زخم بستر به این صورت است که ابتدا لایهی نازکی از آن را بر روی پوست زده و بعد کیسهی فریزر یا سلفون را روی آن گذشته و پانسمان یا باندپیچی نمایید. پماد آلفا که به عنوان بهترین پماد برای زخم بستر عمیق نیز شناخته میشود، بایستی روزانه یکبار استفاده شود.
پماد تتراسایکلین
این پماد حاوی انواع خاصی از آنتیبیوتیکهاست که علاوه بر کمک به درمان زخم بستر، برای درمان انواع آسیبهای پوستی مانند زخم و التهابات نیز استفاده میشود. برای اینکه از نحوهی دقیق استفاده از این پماد مطلع شوید، بایستی با پزشک خود مشورت نمایید. اما به طور معمول این پماد باید هر ۶ ساعت یکبار بر روی قسمت مورد نظر زده شود و چند دقیقه بعد از جذب نیز محل زخم پانسمان شود.
به این نکته توجه داشته باشید که خود بیمار یا هر کسی که مسئول انجام این کار است؛ مثل پرستار بیمار در منزل، باید قبل از زدن این کرم دستهای خود را بهخوبی شسته و ضدعفونی نماید. علاوه بر این، اپلیکاتور محصول نیز بایستی بعد از هر بار استفاده، شسته و خشک شود.
پماد فیبرینولایزین
فیبروینولازین که با نام پماد الیز هم شناخته میشود، برای بهبود و درمان سوختگیهای درجهی دو و سه مورد استفاده قرار میگیرد. اگر اطراف زخم بستر بافتهای مرده و خشک شده مشاهده کردید و یا اینکه قسمت هایی از آن دچار خونمردگی شده باشد، بهتر است از این پماد استفاده نمایید. پماد الیز را میتوان بهعنوان بهترین کرم برای زخم بستر معرفی کرد؛ زیرا با داشتن آنزیمهای خاص بافتهای مرده روی سطح پوست یا حفرات زخم را بهسرعت از بین میبرد. از این پماد معمولاً یک بار در روز، استفاده میشود. اما توصیه میشود که برای تعیین مقدار و زمان دقیق مصرف هر داروی موضعی و غیر موضعی برای زخم بستر با پزشک معالج مشورت نمایید.
بیشتر بخوانید: بهترین قوزبند موجود در بازار 1403
نحوه استفاده از پماد برای زخم بستر
انتخاب بهترین پماد برای زخم بستر قطعاً بایستی توسط پزشک متخصص صورت بگیرد. زیرا درمان زخم بستر باتوجهبه عمق و شدتی که دارد، انجام میشود؛ بنابراین استفاده نادرست از این پمادها میتواند زخم را گسترش داده و عوارض جانبی بسیاری را ایجاد کند. علاوه بر این نحوه استفاده صحیح از پماد برای درمان زخم بستر نیز بسیار اهمیت دارد.
بهطورکلی برای استفاده از هر نوع پماد زخم بستری، ابتدا باید ناحیه مورد نظر را با سرم نمکی شستشو دهید تا کاملاً استریل شود. سپس فردی که میخواهد پماد را بر روی زخم بزند، بایستی حتماً از دستکش مناسب استفاده نماید تا عفونت به زخم منتقل نشود. یک لایه نسبتا ضخیم از پماد روی زخم بستر زده و آن ناحیه را پانسمان کنید. توجه داشته باشید که برای درمان زخم بستر باید حداقل 1 الی 2 بار در روز از پماد استفاده شود.
کلام آخر
انتخاب بهترین پماد برای زخم بستر به عوامل مختلفی مانند شدت زخم، نوع پوست بیمار و همچنین توصیه پزشک بستگی دارد. دقت کنید که هر پماد باتوجهبه ترکیبات و خواص خود، برای نوع خاصی از زخم موثرتر خواهد بود. ما در این مقاله از سایت پیام دیابت سعی کردیم تا هر آنچه را که بایستی در مورد بهترین پماد برای زخم بستر بدانید، به شما ارائه دهیم. امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
اگر به دنبال بهترین تجهیزات پزشکی و خرید محصولات دیابتی آنلاین هستید، پیام دیابت با ارائه بهترین خدمات در کنار شماست. همین حالا تماس بگیرید: 09399993878 و از مشاوره رایگان ما بهرهمند شوید!
سوالات متداول
1-کدام نوع پانسمان برای زخم بستر مناسب است؟
پانسمان آلژینات نقره و یا پانسمانهای هیدروژل، بهترین پانسمان برای زخم بستر هستند.
2-آیا برای استفاده از پماد زخم بستر، نیاز به مشورت پزشک است؟
بله، تاکید میشود که هیچ پمادی را بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید، زیرا احتمال پیشرفت زخم بستر وجود دارد.
3-راهکارهای خانگی درمان زخم بستر چیست؟
راههایی مانند مراقبت از پوست، تغذیه مناسب، نوشیدن مایعات و ترک سیگار میتوانند برای درمان زخم بستر مفید باشند.